ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână ploios

14:55 | 10.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Un sfârșit de săptămână însoțit de ploi cu descărcări electrice, pe întreg teritoriul țării, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 11 iunie, se așteaptă valori termice diurne încadrate între 24-29 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 18 grade Celsius.

De mâine încep și ploile. Precipitații abundente cu descărcări electrice se așteaptă în regiunile de centru și nord. Va ploua și în sud, însă mai slab. Până mâine rămâne valabil și Codul Galben de pericol excepțional de incendiu.

Duminică, 12 iunie, se așteaptă vreme mai caldă cu 1-2 grade, atât ziua, cât și noaptea. Ploile vor continua în nord și centru, revenind de luni și în sud. Per ansamblu, săptămâna următoare va începe cu aceleași tendințe meteorologice.

În această duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită şi Duminica Mare sau Rusaliile. De Duminica Mare, oamenii îşi împodobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile. Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare: se crede că teiul ferește gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!