ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisioanele la operațiunile cu carduri ar putea fi plafonate

11:38 | 22.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Comisioanele achitate de Întreprinderile mici și mijlocii la operațiunile cu carduri ar putea fi plafonate. O inițiativă de modificare a legislației în acest sens a fost examinată astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat de membrii Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba, Dan Perciun și Victor Spînu și prevede că băncile comerciale nu vor putea aplica companiilor micro, mici și mijlocii comisioane mai mari de 0,5% din valoarea unei operațiuni de plată efectuată printr-un card de plată, indiferent de tipul cardului.

În opinia autorilor, modificarea legislativă propusă va contribui la creșterea volumului plăților cu carduri bancare, la combaterea economiei subterane și a evaziunii fiscale.

În anul 2015, Parlamentul European a plafonat comisioanele interchange pentru plățile cu cardul pentru toate întreprinderile: 0,2% – pentru cardurile de debit și 0,3% – pentru cardurile de credit. Plafonarea a determinat reducerea semnificativă a costurilor suportate de întreprinderile din țările zonei euro.

Foto: Parlament

img22004680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!