ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu circa 50 la sută în capitală

11:16 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu circa 50 la sută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, autoritățile în sănătate au înregistrat 121 de cazuri noi de COVID-19, comparativ cu 76 de cazuri înregistrate acum două săptămâni.

„Se atestă o tendință de creștere a cazurilor în regiune. De aceea, atenționăm populația să evite evenimentele publice, să respecte măsurile de protecție și să se imunizeze împotriva virusului. Punctele de vaccinare sunt deschise și activează în regim normal. De asemenea, recomandăm să fie realizată doza trei a vaccinului. Serurile sunt în stoc, astfel îndemnăm cetățenii să se apropie la punctele de imunizare pentru a beneficia de vaccin”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, autoritățile municipale au subliniat că, în scurt timp, ar putea fi aprobată procedura de vaccinare cu doza IV anti-COVID-19, procedură ce se practică în mai multe țări din vecinătate.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!