ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 420 de cazuri de maladii infecțioase au fost înregistrate în capitală

12:48 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Peste 420 de cazuri de maladii infecțioase și intoxicații au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Gîlca, maladiile infecțioase sunt caracteristice pentru perioada de vară. „Instituțiile medicale au înregistrat 21 de cazuri de infecții enterovirale, 115 gastro-enterocolite, 164 cazuri de diaree, dintre care 98 de pacienți au fost spitalizați, și 11 cazuri de tuberculoză. La fel, mai multe persoane au suferit intoxicații alimentare și intoxicații cu medicamente”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, în spitalele din capitală s-au înregistrat circa 2 900 de adresări, dintre care aproximativ 2000 de pacienți au fost spitalizați. La fel, săptămâna trecută, în municipiul Chișinău au fost asistate 145 de nașteri.

Foto simbol

img22004797

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!