ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod Galben de caniculă

14:56 | 27.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Meteorologii au emis pentru perioada 28 – 30 iunie Cod Galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

În această perioadă, specialiștii recomandă deplasările în orele de dimineață, fie seara. Persoanele sunt îndemnate să evite pe cât posibil expunerea în soare, să folosească îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise, precum şi accesorii de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare). Totodată, se recomandă consumul apei.

De asemenea, medicii atenționează populația, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienții cu maladii cardiovasculare, ale aparatului respirator şi alergicii, să dea dovadă de prudență şi să evite aflarea la soare.

Foto simbol

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!