ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu dizabilități severe ar putea fi scutite de plata pentru ascensor

09:11 | 29.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Persoanele cu dizabilități locomotorii severe ar putea fi scutite de plățile pentru întreținerea ascensoarelor și energia electrică utilizată pentru funcționarea acestora, potrivit unei inițiative legislative ce urmează a fi adoptată de Parlament, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiect, pentru lectura a doua, finală. Documentul privind modificarea Legii cu privire la locuințe urmează a fi prezentat pentru adoptare în plenul Legislativului.

Autorul inițiativei este președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Deputatul argumentează că proiectul va oferi persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor imobilizate la pat dreptul de a beneficia de scutiri pentru serviciile pe care nu le pot utiliza.

Foto: universul.net

img22004836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!