ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Refugiații din Ucraina beneficiază de un suport lunar în sumă de 2 200 de lei

10:45 | 30.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Refugiații din Ucraina beneficiază lunar de un suport financiar în sumă de 2 200 de lei (circa 100 de euro), pentru fiecare membru al familiei. Ajutorul este acordat de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Agenției ONU pentru Refugiați la Chișinău, Francesca Bonelli, a specificat că ajutorul financiar poate fi cheltuit doar pe teritoriul țării noastre. „Am decis să oferim acest suport pentru ca refugiații să-și poată procura lucrurile de primă necesitate. Suma este oferită pentru fiecare membru al familiei, atât pentru maturi, cât și pentru copiii de orice vârstă. În prezent, monitorizăm atât situația refugiaților din centrele de plasament, cât și a celor adăpostiți de familii. În caz de necesitate, intervenim și oferim ajutorul solicitat”, a spus Francesca Bonelli.

Reprezentantul UNHCR în Republica Moldova a prezentat acțiunile întreprinse de la începutul războiului din Ucraina pentru suportul refugiaților. „Agenția coordonează activitățile sale cu Guvernul Moldovei. Am întreprins măsuri concrete pentru a oferi suport psihologic refugiaților, le-am transmis produse alimentare și de primă necesitate, a fost instituită o linie verde pentru apel și creat un site web pentru asistență. Totodată, ajutăm refugiații să ajungă în siguranță în țările UE. Multe persoane rămase aici în țară au fost ajutate să se încadreze în câmpul muncii, copiii să meargă la grădinițe și școli. Refugiații se simt aici în siguranță. În prezent, situația este stabilă, dar trebuie să fim pregătiți în caz că fluxul acestora va crește”, a menționat Francesca Bonelli.

De la începutul războiului din Ucraina, peste 500 de mii de refugiați au trecut hotarul Republicii Moldova, iar peste 82 de mii au ales să rămână pe teritoriul țării noastre. Din numărul total de refugiați, peste 45 la sută sunt copii, iar restul femei.

img22004885

img22004885

img22004885

img22004885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!