ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii claselor I-IV-a pot primi abonamentele pentru transportul public din capitală

13:14 | 11.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale au început astăzi distribuirea abonamentelor pentru elevii claselor I-IV-a din capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în ședința operativă a serviciilor primăriei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, abonamentele distribuite vor fi valabile în anul de studii 2022-2023. „Am decis să transmitem abonamentele în perioada de vară ca elevii să poată circula gratuit în capitală. Este perioada în care copiii au mai multe activități și ne dorim ca transportul public să fie accesibil pentru ei. Autoritățile au făcut comandă de un nou tiraj de abonamente pentru a fi suplinite stocurile. Totodată, vom transmite direcțiilor municipale abonamentele pentru persoanele ce beneficiază de facilități la procurarea acestora”, a spus Vitalie Mihalache.

Noile abonamente pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul sunt comercializate începând cu 25 iunie curent. În această perioadă, au fost vândute peste 45 de mii de abonamente. Cele mai solicitate sunt abonamentele de călătorie pentru perioada de 6 luni, 1 lună, urmate de cele de 3 luni.

Foto simbol

img22005131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!