ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se va convoca în plen joi și vineri

20:13 | 13.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Joi și vineri, 14 și 15 iulie, deputații se vor reuni în ședințe plenare. Astăzi, membrii Biroului permanent au completat ordinea de zi a ședințelor în plen cu propunerile venite din partea comisiilor parlamentare, informează MOLDPRES.

Deputații urmează să examineze, în lectura a doua, ratificarea mai multor acorduri, printre care: Acordul cu Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară în sumă de 150 mln de euro, Contractul de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în sumă de 15 mln de euro, dar și Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.

În prima lectură va fi examinată ratificarea Acordului de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”, precum și a Acordului cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în țara noastră.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse un șir de proiecte de modificare a mai multor acte normative.

De asemenea, deputații vor audia Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și Raportul Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!