ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” își va încheia stagiunea cu trei spectacole

17:28 | 14.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” își va încheia vineri și sâmbătă, 16 și 17 iulie, cea de-a 87-a stagiune cu trei spectacole, dintre care două în premieră, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Constantin Haret, Artist al Poporului, a menționat că sâmbătă, 16 iulie, la ora 18.30, teatrul va oferi publicului spectacolul ”Salut de pe lumea cealaltă sau să fiți sănătoși” de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Hadârcă. Este o comedie de morală, cu personaje despre relativitatea și fluctuația criteriilor morale într-o lume în care banii triumfă.

Duminică, 17 iulie, la 11.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va prezenta premiera spectacolului ”Motanul încălțat”, spectacol muzical de Ghenadie Boiarkin în regia autorului. În aceeași zi, ora 18.30, va avea loc premiera spectacolului ”Fantezii cu animale despre viață și iubire” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț.

Potrivit lui Constantin Haret, în cadrul celei de-a 87-a stagiuni au fost prezentate 120 de spectacole. În aceeași perioadă, au fost montate patru reprezentații: ”Motanul încălțat” de Ghenadie Boiarkin, ”Nopți de dragoste”, după povestirea ”Nopțile albe” de F. M. Dostoievski, în regia lui Vladimir Kiriuhanțev, ”Fantezii cu animale despre viață și iubire” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț și ”Femei fără frontiere” de Iurii Poleakov, în regia lui Dumitru Koev. De la începutul războiului din Ucraina, teatrul a deservit gratis peste 12 mii de refugiați din țara vecină.

Cea de-a 88-a stagiune a Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” se va deschide pe 11 septembrie cu spectacolul ”Femei fără frontiere” de Iurii Poleakov, în regia lui Dumitru Koev.

img22005260

img22005260

img22005260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!