ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artiști din șapte țări vor evolua la Chișinău

12:21 | 27.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Peste 110 de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Finlanda, Ungaria, Spania și Olanda vor evolua astăzi, începând cu ora 19.30, la Digital Park din capitală, în cadrul unui concert – o seară de muzică clasică, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, după cinci luni de organizări asidue, au început pregătirile pentru a doua și cea mai importantă parte a proiectului - interpretarea simfoniei nr. 9 Beethoven la Chișinău și Sibiu. Simfonia nr. 9 „Odă Bucuriei” este lucrarea muzicală cu cel mai puternic mesaj de pace și solidaritate din toate lucrările muzicale scrise vreodată. Astfel, 60 de instrumentiști, 45 de coriști (corul filarmonicii din Chișinău și corul filarmonicii din Vinița) și patru soliști - se vor reuni în concert pentru a transmite prin muzică un mesaj de solidaritate pentru Ucraina și un „NU” ferm războiului.

La pupitrul dirijoral se va afla cunoscutul dirijor din România, Gabriel Bebeșelea.

img22005599

img22005599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!