ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul ouălor de găină s-a majorat până la 40 de lei

16:00 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua comercială, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Daniela Turculeț, a specificat că majorarea prețurilor este cauzată de scumpirea furajelor pentru păsări.

„Un alt motiv ar fi creșterea prețului la energia electrică și gaz, întrucât în hale sunt utilizate resurse energetice pentru întreținere, pentru funcționarea incubatoarelor și a ventilatoarelor”, a spus Daniela Turculeț.

La începutul acestei luni, prețul pentru 10 ouă varia între 18 și 24 de lei la piețele din țară și de până la 29 de lei în magazine, astfel costul ouălor s-a majorat cu circa 50%. 

Foto simbol

img22005609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!