ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerț şi Industrie şi-a ales conducerea pentru următorii cinci ani

16:12 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Participanții la Congresul V ordinar al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova, desfăşurat astăzi, l-au reales cu vot unanim pe Sergiu Harea în calitate de preşedinte al CCI, iar Mihai Bîlba și Natalia Calenic, de vicepreședinți ai instituţiei camerale, transmite MOLDPRES.

În cadrul Congresului a fost prezentat raportul de activitate pentru perioada 2017 – 2022, fiind aprobate direcțiile principale de activitate pentru următorii cinci ani. De asemenea, au fost alese structurile, precum Consiliul Camerei şi Comisia de Cenzori.

În raportul prezentat, preşedintele CCI, Sergiu Harea, a afirmat că în perioada 2017-2022, în ciuda crizei provocate de pandemia de Covid-19, precum și de conflictul armat de la hotarele țării, Camera de Comerţ şi Industrie a fost alături de membrii săi pentru a le oferi suport. În această perioadă, 192 de companii au devenit membre ale CCI, iar majoritatea serviciilor au fost digitalizate

Harea a vorbit despre importanța dialogului public-privat şi cooperarea cu partenerii străini, ce favorizează promovarea mediului de afaceri autohton. „În condiţii cauzate de pandemie, război, secetă etc. este strict necesară implicarea autorităților și nu doar, pentru a diversifica servicii de suport pentru business”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ.  

În cadrul ședinței au fost aprobate direcțiile principale de activitate pentru următorii cinci ani, care includ: eficientizarea dialogului cu instituțiile statului; promovarea produselor autohtone pe piețele interne și internaționale; formarea resurselor umane pentru sectorul economic, promovând și implementând sisteme eficiente de pregătire și perfecționare a cadrelor și învățământul dual; digitalizarea serviciilor CCI etc.

CCI este o organizaţie nonguvernamentală, autonomă şi independentă, înfiinţată în baza calităţii de membru, care reprezintă interesele, în ansamblu, ale întreprinzătorilor din Republica Moldova. În prezent Camera are 1100 de membri.

Foto: CCI

img22005615

img22005615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!