ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Micii producători și întreprinderile mici și mijlocii vor fi protejați prin lege contra practicilor comerciale neloiale

14:55 | 29.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Micii producători și întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) vor fi protejați prin lege contra practicilor comerciale neloiale și vor avea facilități la plasarea producției în rețelele comerciale din țară. Parlamentul a adoptat astăzi mai multe modificări legislative în acest sens, în cea de-a doua lectură, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, practicile comerciale neloiale apar frecvent în lanțul de aprovizionare cu alimente și pot fi dăunătoare, în principal, întreprinzătorilor mici, cum ar fi producătorii agricoli și ÎMM procesatoare de produse alimentare. Astfel, modificările propuse vin să faciliteze negocierile dintre furnizorii de produse agricole și alimentare și agenții economici – cumpărători, care oferă aceste produse consumatorului final.

Totodată, Consiliul Concurenței va avea atribuții de stabilire, examinare, asigurare a aplicării interdicțiilor și sancționare a practicilor comerciale neloiale.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de Guvern și urmărește alinierea cadrului normativ național la standardele europene și internaționale.

Proiectul de lege a fost supus consultărilor publice. Dezbaterile au avut loc pe platforma Comisiei economie, buget și finanțe, cu participarea deputaților, miniștrilor și reprezentanților altor autorități publice centrale, ai mediului de afaceri – producătorilor  și rețelelor de comerț, asociațiilor profesionale.

Foto: wijblijvenhier.nl

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!