ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi operatori ucraineni vor furniza în august energie electrică pentru R. Moldova

15:59 | 29.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat astăzi că au fost semnate contractele pentru furnizarea energiei electrice cu operatorii ucraineni  Energoatom și Ukrhydroenergo, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, pentru 20% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 dolari/MWh; pentru 10% din achiziție a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 77 dolari/MWh.

„70% din necesar este livrat conform contractului semnat cu MGRES la preţul de 59,9 dolari/MWh, pentru lunile iulie-august. Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 65,03 dolari/MWh”, a precizat Andrei Spînu.

Tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie va rămâne neschimbat, conform vicepremierului.

Foto simbol

img22005705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!