ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din familii social vulnerabile vor beneficia de excursii gratuite la Grădina Zoologică din capitală

10:53 | 02.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Copiii din familii social vulnerabile vor beneficia de excursii gratuite la Grădina Zoologică din Chișinău. Acțiunea se desfășoară al doilea an consecutiv și va fi reluată în luna septembrie curent, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Secției științifico-educațională din cadrul Grădinii Zoologice, Olga Iuzvac, a specificat că excursiile sunt organizate de autoritățile locale din raioanele Republicii Moldova. „Copiii vin din diferite regiuni ale țării. Aceștia beneficiază de intrare gratuită și o excursie coordonată de un ghid. Suntem bucuroși să familiarizăm copiii cu lumea animalelor sălbatice, să le povestim despre viețuitoarele Grădinii Zoologice, modul de viață, alimentația și alte trăsături specifice acestora. Copiii participă cu interes la discuții și sunt fascinați de ceea ce văd”, a spus Olga Iuzvac.

Excursiile se desfășoară în zilele de joi și vineri, iar săptămânal parcul Zoo este vizitat de peste 100 de copii din familii social vulnerabile.

În prezent, la Grădina Zoologică din capitală sunt peste o mie de păsări și animale. Reprezentanții instituției au precizat că, în scurt timp, urmează a fi procurate și aduse la Chișinău și alte vietăți.

Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii până la vârsta de 7 ani au acces gratuit, iar elevii, studenții și pensionarii achită o taxă de 5 lei.

Foto: enciclopedia.biz

img22005789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!