ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olanda va susţine R. Moldova în consolidarea securităţii energetice

11:17 | 04.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Guvernul olandez va oferi sprijin pentru implementarea proiectelor de creștere a eficienței energetice și de stimulare a dezvoltării surselor regenerabile. În acest sens, astăzi a fost lansat un program de asistență tehnică pentru consolidarea securității energetice în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), asistența va fi direcționată pentru: sprijinirea capacităților instituționale ale Guvernului în promovarea eficienței energetice și surselor regenerabile de energie; sprijinirea ministerului în promovarea și dezvoltarea unui Fond de eficiență energetică pentru sectorul rezidențial; îmbunătățirea cadrului legal în domeniul eficienței energetice a performanței energetice a clădirilor și valorificarea surselor regenerabile de energie; creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la oportunitățile de investiții în eficiență energetică și surse regenerabile.

„Implementarea proiectului va contribui, pe termen mediu și scurt, la crearea Fondului de eficiență energetică pentru sectorul rezidențial, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a populației privind importanța și oportunitățile de îmbunătățire a eficienței energetice și a surselor regenerabile.  De asemenea, pe termen lung, acesta va contribui la reducerea expunerii țării noastre la importurile de gaze naturale, gospodăriile vor fi mai puțin afectate de creșterea prețurilor la energie, vor fi reduse  emisiile de CO2”, indică MIDR.

Proiectul va fi implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Foto: MIDR

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!