ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldsilva va lansa mai multe lucrări în toamnă pentru consolidarea fondului forestier

08:27 | 05.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Silvicultorii din ţară s-au întrunit ieri în şedinţă pentru a identifica măsurile prioritare ce urmează a fi realizate în lunile de toamnă, în contextul programului Guvernului de a asigura cetăţenii defavorizaţi cu lemn de foc, transmite MOLDPRES.

Conform directorului Agenţiei „Moldsilva”, Valeriu Caisîn, sunt două acţiuni importante ce necesită atenţie sporită în această perioadă. „Este vorba de activitatea  echipelor implicate în identificarea terenurilor pentru împădurire/reîmpădurire şi consolidarea pepinierelor silvice în vederea asigurării cu material săditor şi seminţele forestiere necesare. Programul Naţional de Împădurire este o prioritate absolută pentru silvicultori”, a spus Caisîn.

De asemenea, silvicultorii prezenţi au menţionat  că îndeplinirea planului guvernamental necesită o „cooperare exemplară cu diverse instituţii de stat şi autorităţile publice locale, pentru dezvoltarea fondului forestier al ţării”.

Guvernul a anunțat ieri că pentru sezonul rece 2022-2023, consumatorii casnici vor cumpăra lemn de foc la un preț similar celui de anul trecut. Pentru ca prețul lemnului să nu crească, Guvernul a subvenționat Agenția Moldsilva cu peste 64 de milioane de lei. Oamenii vor putea să achiziționeze lemnul direct de la întreprinderea silvică.

Foto: Moldsilva

img22005894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!