ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 80 de medicamente, dintre care trei pentru COVID-19, au fost autorizate de Comisia Medicamentului

09:06 | 19.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat 87 de produse medicamentoase, dintre care 36 medicamente noi și 51 – repetat, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate primar, se numără: molnaflu - indicat pentru tratamentul COVID-19, ronapreve - indicat pentru COVID-19 la adulți și adolescenți, covifor - indicat în tratamentul infecției cu coronavirus și pneumonie care necesită oxigenoterapie.

Printre medicamentele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum: ovitrelle - hormoni și modulatori ai sistemului genital, seretide - adrenergice în asociere cu corticosteroizi sau alte medicamente, singulair - antagoniști ai receptorilor de leucotriene și galvus – medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului.

Totodată, Comisia Medicamentului a aprobat 97 de modificări postautorizare pentru 307 de medicamente.

Foto simbol

img22006252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!