ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermierii moldoveni vor putea folosi un ghid privind îngrășămintele verzi

12:03 | 29.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Un ghid de buzunar cu tema „Îngrășăminte verzi în condițiile de secetă ale Republicii Moldova” a fost editat cu suportul Programului american Farmer-to-Farmer, a anunţat astăzi Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), transmite MOLDPRES.

Publicația conține idei de combinare a culturilor folosite pentru fertilizarea solului, exemple de îngrășăminte verzi în rotație, sfaturi utile legate de estimarea conținutului de azot etc. Conform sursei citate, versiunea electronică a ghidului poate fi găsită pe www.movca.md, precum şi pe www.studii.movca.md.

MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care a obţinut statutul de membru al Federației Internaționale a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), o comunitate de circa opt sute de afiliaţi din peste o sută de ţări, or, astfel Republica Moldova este reprezentată pentru prima dată într-o structură internaţională din acest domeniu.

Programul Farmer-to-Farmer este implementat în ţara noastră, în perioada 2018-2022 de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova, cu suportul financiar al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Programul are drept obiectiv creşterea veniturilor obţinute de producători, procesatori, exportatori şi alţi actori de pe lanţul valoric al agriculturii ecologice și cel al producerii laptelui și al creșterii animalelor prin îmbunătăţirea asocierii, accesului la resurse, instruirii fermierilor și a educaţiei universitare.

Foto: MOVCA

img22006461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!