ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începând cu luna septembrie, va fi majorat numărul troleibuzelor și autobuzelor din Chișinău

17:04 | 29.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Începând cu 1 septembrie, va fi majorat numărul troleibuzelor și autobuzelor din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în ședința operativă a serviciilor primăriei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, majorarea numărului unităților de transport este efectuată în contextul în care elevii și studenții revin la studii. „Regia Transport Electric Chișinău urmează să scoată la linie încă 54 de troleibuze. Totodată, Parcul Urban de Autobuze va adăuga încă nouă unități de transport”, a spus Vitalie Mihalache.

Autoritățile municipale au anunțat că există solicitări de prelungire a mai multor rute municipale. În acest sens, urmează a fi procurate noi mijloace de transport pentru a fi puse pe linie.

De asemenea, municipalitatea a reiterat că elevii din clasele primare beneficiază de abonamente gratuite pentru a călători cu transportul public. Acestea urmează a fi recepționate de către directorii de școli și distribuite diriginților, care le vor oferi părinților. 

Foto: autoblog.md

img22006477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!