ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat un sfârșit de săptămână rece şi ploios

16:02 | 02.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. În următoarele zile, vremea va fi destul de rece din cauza unei mase de aer rece care va traversa teritoriul țării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, după trecerea acestuia, treptat se va încălzi spre sfârșitul perioadei. Totodată, sâmbătă, 3 septembrie,  teritoriul Republicii Moldova va fi traversat și un front atmosferic, care, temporar va favoriza căderea ploilor. În restul perioadei va fi vreme îndeosebi fără precipitații.

„În acest weekend, vântul va sufla din nord-est, slab până la moderat. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi ce vor oscila între +8..+13ºC.  Ziua, valorile termice, pe parcursul intervalului, se vor încadra de la +11..+16°C până la +20..+25°C", indică SHS.

Răpciune este denumirea lunii septembrie, în calendarul popular. Cârstovul viilor, Teclele, Filipii de toamnă sunt numai câteva dintre sărbătorile tradiţionale româneşti pline de obiceiurile lui Răpciune. „În luna Răpciuni cad copiii pe tăciuni” spune o vorbă din bătrâni. Şi asta pentru că această perioadă din an este dedicată culesului viilor. În calendarul popular, sărbătorile lui Răpciune sunt specifice trecerii dintre anotimpuri, la echinocțiul de toamnă.

Foto: SHS

img22006574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!