ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În două luni au fost vândute circa 80 de mii de abonamente pentru călătoria cu transportul public din capitală

10:24 | 08.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Circa 80 de mii de abonamente noi pentru călătoria cu transportul public din capitală au fost vândute în primele două luni de la începerea comercializării, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, a menţionat că, în urma vânzărilor, suma totală încasată în lunile iulie-august este de circa 35 milioane de lei (aproximativ 1,7 mln de euro). „Cele mai solicitate abonamente sunt cele pentru 1 lună - circa 38 mii, după care urmează cele pentru 6 luni - aproximativ 14 mii și abonamentele pentru perioada de 3 luni – în jur de 11 mii”, a spus Dorin Ciornîi.

Conducerea RTEC a subliniat că taxatorii au depistat trei cazuri de falsificare a abonamentelor. „Incidentele au fost denunțate la poliție. Abonamentele originale dispun de mai multe elemente și simboluri de protecție. Acestea au culori și inscripții ce le diferențiază”, a menționat Dorin Ciornîi.

Prețul unui abonament este de 234 de lei pentru o lună, 594 de lei pentru trei luni și 972 de lei pentru șase luni. Amplasarea punctelor de vânzare a abonamentelor pot fi accesate atât pe site-ul Regiei Transport Electric Chișinău, cât și pe site-ul Parcului Urban de Autobuze.

Începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău și în suburbii constituie 6 lei.

Foto: chisinau.md

img22006702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!