ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa R. Moldova a cucerit locul trei la concursul internațional de Aplicații Mobile din Coreea de Sud

18:47 | 08.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/.  Echipa Republicii Moldova „Green Energy” a obținut locul trei la concursul internațional „The 12th e-ICON World Contest”, organizat de Ministerul Educației din Republica Coreea, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). 

„The 12th e-ICON World Contest” este un concurs în care elevii din Coreea de Sud și alte țări formează o echipă globală pentru a dezvolta și partaja conținut de învățare online care poate fi folosit în educație.

În acest an, la competiție au concurat aproximativ o sută de echipe din 20 de țări, inclusiv trei echipe din Republica Moldova. Locul de frunte a fost cucerit de echipa formată din Irina Grosu și Gheorghe Manolache, elevi în clasa a XI-a, îndrumați de profesoara Tatiana Rotari de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din oraşul Florești.

Elevii moldoveni au dezvoltat o aplicație mobilă, având la bază obiectivul global „Good Health and Well-Being” pentru combaterea obiceiurilor alimentare greșite (Poor Eating Habits) pe care le au oamenii. Aplicația le oferă utilizatorilor o listă de misiuni cu privire la obiceiurile alimentare corecte, pe care aceștia trebuie să le realizeze zilnic.

Foto: MEC

img22006726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!