ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operatorii aerieni naționali vor avea interdicția de a efectua zboruri în Rusia

18:28 | 10.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Operatorii aerieni naționali vor avea interdicția de a efectua zboruri în Federația Rusă. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a emis astăzi o Directivă Operațională în acest sens, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al AAC, decizia a fost luată în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere hotărârea emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse.

Decizia AAC a fost luată după ce Compania Air Moldova a anunțat ieri că va relua zborurile spre Moscova, începând cu data de 1 octombrie curent.

Zborurile spre Moscova au fost sistate în luna februarie curent, după izbucnirea războiului din Ucraina.

img22006786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!