ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezerviștii vor fi convocați la antrenamente, anunță Ministerul Apărării

14:10 | 14.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Rezerviștii Forțelor Armate vor participa în perioada 19-23 septembrie curent la antrenamente în centrele de instruire ale Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, antrenamentele au drept scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.  

La antrenamente aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere. În acest scop, Centrele militare sau Secțiile administrativ-militare au expediat în adresa participanților ordinele de chemare prin care vor fi convocați pentru antrenamente.

Ministerul Apărării reiterează că pregătirea rezerviștilor se organizează anual și are loc în temeiul Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate și planului de pregătire a rezervei, aprobat prin Hotărâre de Guvern în anul 2022.

Foto: Ministerul Apărării

img22006902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!