ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scuarul Catedralei va fi amenajat și modernizat cu suportul României

12:24 | 19.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Scuarul Catedralei din centrul capitalei va fi amenajat și modernizat cu suportul Consiliului Județean Buzău, România, care a donat municipiului Chișinău 400 de mii de euro, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităților municipale, suportul a fost acordat pentru realizarea a două proiecte de modernizare a orașului. Astfel, 350 de mii de euro urmează a fi alocați pentru finanțarea proiectului de investiție „Amenajarea și modernizarea Scuarului Catedralei", în cadrul căruia vor fi efectuate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare.

Totodată, alți 50 de mii de euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului de investiții „Reparația capitală a pasajului pietonal subteran din bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal" din sectorul Botanica.

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău, aprobat de Consiliul Municipal în iulie 2021.

Foto: primăria capitalei

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!