ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii care muncesc în Spania ar putea beneficia de pensii

11:52 | 21.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Moldovenii care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru ratificarea unui Acord încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Documentul vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Acordul în domeniul securității sociale dintre R. Moldova și Spania a fost semnat la 21 iulie curent. Până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

Foto: Parlament

img22007102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!