ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 1700 de elevi își fac studiile în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană

09:57 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Circa 1700 de elevi își fac studiile în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, situația din instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană se află la un control permanent atât din partea Ministerului Educației și Cercetării, cât și a Biroului politici de reintegrare, și are drept prioritate desfășurarea procesului educațional într-un mediu atractiv și sigur pentru copii, corpul didactic și administrația instituțiilor de învățământ.

Astfel, în anul curent, se atestă o creștere a numărului de elevi în instituțiile de învățământ, în care studiază 1677 de copii, comparativ cu 1650 în anul 2021, 1573 – 2020 și 1547 - 2019.

Totodată, sursa citată a precizat că „autoritățile de la Chișinău exprimă un interes justificat pentru deschiderea/ reorganizarea și altor instituții de învățământ în regiune pentru a diversifica oferta educațională pe malul stâng al râului Nistru și în municipiul Bender”.

În prezent, în regiunea transnistreană există opt instituții de învățământ cu predare în limba română. 

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!