ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Cancelarul Federal, Olaf Scholz

19:01 | 23.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de lucru la Berlin, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că cei doi oficiali au vorbit despre ultimele evoluții de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina și criza energetică. Președintele Maia Sandu a subliniat importanța unității europene în fața acestor provocări. La fel, în cursul discuțiilor au fost vizate relațiile moldo-germane și proiectele de cooperare pe viitor. Șefa statului a menționat că autoritățile de la Chișinău și-au luat angajamentul ferm de a avansa agenda de reforme, în pofida provocărilor cu care ne confruntăm.

„Am mulțumit Cancelarului Federal pentru susținerea parcursului nostru european în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE și am apreciat inițiativa de a lansa, împreună cu Franța și România, Platforma de sprijin pentru Moldova. Mi-am exprimat, de asemenea, recunoștința pentru susținerea de care Moldova beneficiază în ultimele trei decenii din partea Ministerului Federal al Cooperării Economice, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)”, a declarat Președintele Maia Sandu.

Datorită cooperării moldo-germane de succes, zeci de comunități din Moldova au reușit să-și modernizeze infrastructura, iar cetățenii au acces la apă și canalizare și la servicii publice de calitate. „Am discutat și despre rolul major al investițiilor germane, care au adus noi industrii în regiunile țării și au oferit pentru mii de oameni posibilitatea de a munci acasă”, a conchis șefa statului.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!