ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacificatorii moldoveni vor fi instruiți de militari din Garda Națională a Carolinei de Nord

13:12 | 29.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. O echipă de instructori medicali din Garda Naţională a Carolinei de Nord din SUA desfășoară, cu militarii în termen și pe contract din Batalionul 22 de menținere a păcii „Căști Albastre”, ședințe în domeniul acordării primului ajutor medical, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, ședințele teoretice și practice sunt organizate în perioada 26 septembrie – 8 octombrie și au scopul de a familiariza pacificatorii cu noile practici și instrucțiuni în domeniu, procedurile de acordare a primului ajutor medical, evacuarea cu documentația de rigoare.

Cursul în domeniul acordării ajutorului medical face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022. Astfel de instruiri au fost desfășurate și în anii trecuți în diferite unități.

Cooperarea dintre Garda Naţională a Carolinei de Nord din SUA şi Armata Naţională a Republicii Moldova a început în 1996.

Foto: Ministerul Apărării

img22007304

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!