ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Industria vinicolă din R. Moldova are viitor”, a declarat Maia Sandu la Ziua Națională a Vinului

19:11 | 01.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat pe vinificatorii și viticultorii care participă la Ziua Națională a Vinului, azi și mâine, în centrul capitalei și în regiuni, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca șefa statului și-a exprimat admirația și recunoștința pentru toți cei care muncesc în această industrie în Moldova - un sfert de milion de oameni ce duc departe în lume bunul nume al țării noastre - și pentru partenerii de dezvoltare care sprijină dezvoltarea și modernizarea sectorului. Președintele Maia Sandu a vorbit despre mândria pe care a trăit-o atunci când, în 2022, un vin moldovenesc a fost declarat cel mai bun de pe mapamond, într-o competiție cu alte 5000 de vinuri din întreaga lume. „Republica Moldova este, de altfel, cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile vinurilor de calitate, cu 1200 de medalii câștigate doar într-un an, dintre care aproape jumătate sunt de aur. Este dovada calității muncii și talentului vinificatorilor noștri, industria vinului fiind exemplul viu și concludent când o criză poate fi transformată în oportunitate, iar o catastrofă - într-o revoluție a calității, într-o cale nouă spre rezultate și succes”, a subliniat Maia Sandu în alocuțiunea sa.

În cadrul evenimentului, Președintele Maia Sandu a înmânat Vinăriei „Purcari” Premiul mare pentru performanțe în domeniu. „M-am bucurat totodată să văd, în Piața Marii Adunări Naționale, multe afaceri mici și crame de familie, prin care arta de a face vin este transmisă noilor generații. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor”, a mai spus șefa statului.

Foto: Președinție

img22007367

img22007367

img22007367

img22007367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!