ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Chinei la Chișinău susține că vinul moldovenesc este tot mai apreciat de consumatorii din țara sa

09:54 | 11.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Ca produs dominant de export al Republicii Moldova, vinul este tot mai apreciat de consumatorii chinezi. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin, în cadrul unui interviu acordat Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că a vizitat mai mulți producători de vin din Republica Moldova, care își doresc să-și extindă exporturile în China. „Nu cu mult timp în urmă, la inițiativa și cu sprijinul Ambasadei Chinei, câteva companii vitivinicole moldovenești au participat la activități de promovare și vânzare live pe platforma Douyin (Tiktok) din China, cu rezultate destul de bune. Vinurile moldovenești trebuie promovate în continuare pe piața chineză. În același timp, cele două țări pot lua în considerare și colaborarea la nivelul întregului lanț de producție, de la cultivarea viței de vie până la producerea vinului”, a spus Yan Wenbin.

Potrivit ambasadorului, cererea Chinei pentru produsele agricole de înaltă calitate crește de la o zi la alta, și aici Republica Moldova are avantajele ei. „Uleiul vegetal comestibil și nucile decojite de aici au obținut avizul pentru a intra pe piața chineză. M-am întâlnit de două ori cu ministrul moldovean al Agriculturii pentru a discuta în detaliu cum putem extinde în continuare exportul de produse agricole în China. În această perioadă, Ambasada Chinei a lucrat în mod activ cu departamentele guvernamentale de resort și cu întreprinderi din China și din R. Moldova, pentru ca mai multe produse agricole de aici să intre pe piața chineză”, a menționat oficialul.

Yan Wenbin a preluat funcția de Ambasador al Chinei în Republica Moldova în decembrie 2021.

Foto: Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău 

img22007606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!