ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea dintre China și R. Moldova are perspective largi în domeniul noilor energii

09:45 | 13.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Cooperarea dintre China și Republica Moldova are perspective largi în domeniul noilor energii. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin, în cadrul unui interviu acordat Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES.

Potrivit oficialului, cooperarea în domeniul noilor energii dintre China și Republica Moldova a înregistrat rezultate preliminare. „Centrala fotovoltaică de la Criuleni, construită cu ajutorul Guvernului chinez, este în prezent cea mai mare de acest gen din întreaga țară. Am observat că, nu cu mult timp în urmă, doamna Prim-ministru Natalia Gavrilița, aflată într-o deplasare în raionul Criuleni, a efectuat în mod special o vizită la această centrală”, a spus Yan Wenbin.

Ambasadorul a subliniat că diversificarea surselor de energie, dezvoltarea și utilizarea energiei verzi sunt prioritățile actuale ale Guvernului Republicii Moldova. „China este lider mondial în dezvoltarea noilor energii și prezintă avantaje remarcabile în ceea ce privește noile tehnologii energetice, calitate, capacitate de producție și cost. Nu există nicio îndoială că, în domeniul noilor energii, cooperarea dintre China și Republica Moldova are perspective largi, iar modalitățile de cooperare pot fi flexibile și diverse, precum comerțul, investițiile, producția în colaborare, transferul de tehnologie etc., ceea ce necesită o legătură permanentă și discuții între companiile din țările noastre”, a menționat oficialul.

Yan Wenbin a preluat funcția de Ambasador al Chinei în Republica Moldova în decembrie 2021.

Foto: Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău

img22007687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!