ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeul Palatului din China va lansa un calendar pentru anul 2023

11:21 | 19.10.2022 Categorie: Externe

Beijing, 19 oct. /MOLDPRES/. Muzeul Palatului din capitala Chinei, Beijing, va lansa un calendar pentru anul 2023, transmite MOLDPRES, cu referire la romanian.cri.cn.

Directorul adjunct al Muzeului Palatului, Du Haijiang, a specificat că noul calendar va prezenta oamenilor relicvele rar văzute. „Pentru crearea acestuia este folosită Realitatea Augmentată, care permite vizualizarea a câteva picturi animate prin scanarea codurilor QR. În acele coduri sunt ascunse și ghiduri audio ale picturilor, narate de patru cercetători”, a spus Du Haijiang.

La rândul său, redactorul-șef al calendarului, cercetătorul Yang Danxia, a menționat că în acesta vor fi expuse 365 de picturi care vor reprezenta o scurtă carte de istorie a artei. „Totodată, vor fi prezentate informații de bază, o mică analiză a stilurilor artistice, precum și poveștile conexe despre fiecare pictură. Compoziția calendarului reflectă în mod rafinat estetica chineză, deoarece pentru imprimarea tablourilor sunt folosite diferite arome: aromă de trandafir pentru primăvară, iasomie pentru vară, măr pentru toamnă și lemnul de santal pentru iarnă”, a afirmat Yang Danxia.

În ultimii 10 ani, au fost vândute peste patru milioane de calendare.

Muzeul Palatului, cunoscut și ca Orașul Interzis Purpuriu, este fostul palat imperial. Muzeul are în colecția sa 1,86 milioane de obiecte culturale.

Foto: romanian.cri.cn

img22007831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!