ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind emisiile industriale a fost publicată în Monitorul Oficial

10:07 | 21.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea privind emisiile industriale au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Noua lege face parte din angajamentele asumate de țara noastră în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, la capitolul ”Mediul înconjurător”.

Documentul presupune instituirea unui cadru normativ care vizează prevenirea și controlul poluării provocate de activitățile industriale și economice, în vederea reducerii emisiilor în aer, apă și sol. În acest sens, sunt definite scopul, principiile și domeniul de aplicare a prevederilor legii, atribuțiile autorităților în domeniul prevenirii și controlului poluării, precum și obligațiile operatorilor și specialiștilor de mediu.

De asemenea, documentul reglementează procedura de eliberare a autorizațiilor integrate de mediu/autorizației de mediu, condițiile și termenii de emitere a actelor permisive. Totodată, noua lege propune crearea unui sistem de control de mediu prin asigurarea respectării cerințelor din autorizația de mediu, care va fi realizat de Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Sursa: monitorul.gov.md

img22007919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!