ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Iurie Brașoveanu își sărbătorește cea de-a 60-a aniversare

07:13 | 07.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Profesorul, artistul plastic și poetul Iurie Brașoveanu, laureat al mai multor premii în domeniul graficii și picturii, își sărbătorește cea de-a 60 aniversare, informează  MOLDPRES.

S-a născut la 7 noiembrie 1962 în satul Copăceni, raionul Sângerei. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” și Facultatea de Pictură și Grafică a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău. Timp de 20 de ani, a fost profesor de pictură la Școala de Arte Plastice din Sângerei și la cele trei școli generale din acest oraș.

Din 2001 până în 2020, aflându-se în Franța și Italia, s-a ocupat de pictura iconografică, tablouri religioase, portrete, restaurări de mobilă și anticariat, icoane și tablouri. A pictat două biserici din Republica Moldova și două din Italia. De asemenea, a ilustrat 30 de cărți semnate de autori din R. Moldova, România și Italia și a pictat 13 icoane.

 

 

img22008409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!