ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania ne va acorda 40 mln de euro pentru asigurarea securității energetice a populației

12:41 | 09.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Federale Germania va acorda Republicii Moldova un grant de 40 de milioane de euro pentru asigurarea securității energetice a populației, comunică MOLDPRES.

Astăzi, membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea financiară („Promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova”).

Suportul bugetar nerambursabil în valoare de 40 de milioane de euro va fi oferit prin intermediul Băncii de Dezvoltare a Germaniei KfW, iar banii vor fi folosiți pentru compensarea creșterii bruște a costurilor energiei pentru populația cu venituri reduse.

Foto simbol

img22008492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!