ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

15 noiembrie este ultima zi de depunere a cererilor pentru compensația parțială a accizei la motorină

09:50 | 14.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a atenţionat astăzi că marți, 15 noiembrie, este ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022, transmite MOLDPRES.

Regulamentul prevede că accizele la motorină se compensează după cum urmează: în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei (circa 150 de euro) per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor Legii nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul curent sau 894 de lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administratorul/reprezentantul legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea. Agenții economici sunt îndemnați să depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, pentru a beneficia de suport din partea statului.

„Dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului”, rezumă AIPA.

Foto simbol

img22008627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!