ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: R. Moldova acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale UE

20:06 | 17.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a transmis o declarație în legătură cu inițiativa europarlamentarilor privind anularea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În declarație se menționează: 

„Salut inițiativa europarlamentarilor care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova, printr-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Țara noastră acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale Uniunii Europene. Acest fapt se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni, atât cei care călătoresc în scop turistic, cât și în cazul celor care fac călătorii de afaceri, participă la o conferință internațională sau sunt în vizită la cei apropiați în spațiul comunitar.

Am demonstrat în plan bilateral, că este posibil de realizat acest fapt prin semnarea unui acord cu România. La momentul actual, implementarea acestuia are loc cu succes, operatorii ambelor state aplicând tarife reduse de care se bucură cetățenii ambelor state.

În cadrul discuțiilor pe canale diplomatice, majoritatea statelor membre ale UE și-au arătat deschiderea pentru inițiativa țării noastre, acest subiect având susținerea politică a UE și este pe agenda discuțiilor despre reducerea costurilor de roaming, însă este necesară examinarea suplimentară a condițiilor legale pentru încheierea unui Acord bilateral pe termen lung între țara noastră și Uniunea Europeană”.

Foto: MAEIE

img22008770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!