ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul R. Moldova va semna un Memorandum de cooperare cu Legislativul Croației

20:53 | 21.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Republicii Croației, condusă de Domagoj Hajdukovic. Principalele subiecte s-au referit la agenda de integrare europeană și aprofundarea relațiilor interparlamentare, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a mulțumit Croației pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. „Republica Moldova tratează cu maximă seriozitate acest statut, iar, pe moment, toate instituțiile statului sunt angajate în a realiza cele nouă condiționalități, care, de fapt, sunt și prioritățile noastre”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a remarcat că autoritățile Republicii Moldova sunt interesate să preia din experiența Croației pentru a accelera anumite procese din diferite domenii. În cadrul întrevederii, demnitarii au convenit semnarea, în viitorul apropiat, a unui Memorandum de cooperare între Parlamente în domenii-cheie precum dezvoltarea capacităților de apărare, consolidarea securității cibernetice, crearea a noi lanțuri logistice. Comisiile de specialitate urmează să stabilească agenda de priorități.

Foto: Parlament

img22008861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!