ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM a lansat un portal pentru angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

10:22 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat astăzi portalul www.angajat.md pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorii ce recrutează personal, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, prin intermediul acestuia, persoanele pot depune dosarul și pot găsi informații utile despre serviciile de ocupare oferite, precum și sfaturi de angajare în câmpul muncii. Totodată, angajatorii își pot înregistra compania și publica locurile vacante, care sunt sortate pe industrii și domenii. Aceștia pot găsi candidați potriviți în baza CV-urilor disponibile.

„În prezent, pe platformă sunt înregistrate peste 500 de companii active care oferă oportunități de angajare, astfel încât persoanele pot selecta un loc de muncă din cele peste 60 de domenii prezente. Portalul furnizează instrucțiuni de utilizare, pentru ca angajatorii să poată introduce datele cu ușurință în sistem, iar candidații să depună rapid dosarul”, a specificat directorul ANOFM, Raisa Dogaru.

Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la un cabinet online, unde își pot crea CV-ul, specifica experiența profesională, alege regiunea, domeniul profesional dorit sau angajatorul și ulterior depune dosarul pentru locul de muncă selectat sau simultan pentru mai multe funcții vacante. Solicitantul este informat prin e-mail despre depunerea cu succes a dosarului.

De asemenea, pe portal va fi posibilă organizarea online a târgurilor locurilor de muncă.

Platforma www.angajat.md a fost dezvoltată cu sprijinul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

img22008870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!