ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md

10:46 | 24.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md pentru a fi atribuită categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie, transmite MOLDPRES.

În ședința de ieri a Guvernului, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a subliniat că, începând cu 25 noiembrie, se va face atribuirea automată a categoriilor de vulnerabilitate.

Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sunt îndemnați să se înregistreze pe site-ul www.compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației.

Pentru a ajuta persoanele să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică”, a fost lansată și o linie verde guvernamentală 0 8000 5000. Persoanele care nu au acces la echipamente IT sau nu au cunoștințe pentru a se înregistra online, pot apela la sprijinul asistenților sociali sau al bibliotecarilor din localitate.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

img22008970

img22008970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!