ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe şcoli din ţară vor primi echipamente IT din partea României

13:19 | 28.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Douăzeci de instituţii de învăţământ general din ţara noastră au primit astăzi echipamente de tehnologii informaţionale (IT), care sunt o donaţie din partea Departamentului român pentru Relația cu Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Beneficiem de un ajutor enorm din partea României, în diferite domenii, or, anume în sistemul educaţional, care este unul dintre cele mai importante am avut şi continuăm să avem o susţinere plenară pentru a asigura un învăţământ de calitate”, a declarat la ceremonia de predare a echipamentelor, ministrul Educaţiei şi Cercetării de la Chişinău, Anatolie Topală.

„Este foarte important ca în situaţia de multiple crize prin care trece Republica Moldova, elevii să poată avea acces la o şcoală modernă, să fie bine echipaţi, pentru a-şi crea un viitor temeinic bazat pe studii bune”, a relevat la eveniment Adrian Dupu, şeful Departamentului român pentru Relația cu R. Moldova.

La rândul său, ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, a spus că, în ajun de Ziua Naţională România face cadouri, şi este foarte bine că aceste cadouri vin pentru şcoli, pentru că el este dintr-o familie de profesori şi cunoaşte foarte bine importanţa şcolii performante pentru a crea o societate prosperă.

Donația constă din echipament digital - laptopuri, table smart, imprimante etc. și este oferită în cadrul proiectului Digitalizarea în educație. În vara acestui an, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, l-a primit pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja, fiind discutate mai multe subiecte, printre care intensificarea parteneriatului strategic și implementarea în comun a proiectelor pe domeniul dezvoltării digitale, precum și crearea unui spațiu digital România-R. Moldova. De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea acordării unei atenții sporite securității cibernetice și digitalizării domeniilor strategice, cum ar fi sănătatea, educația și economia. 

img22009073

img22009073

img22009073

img22009073

img22009073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!