ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost aprobate noile Programe pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului

08:34 | 29.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Comisia Națională de Examene a aprobat noi Programe pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului. În sesiunea 2023, doar examenul național de absolvire a gimnaziului la Istoria românilor și universală va fi elaborat conform noii programe, la celelalte discipline noile programe vor fi aplicate începând cu sesiunea 2024, transmite MOLDPRES.

Anterior, programele de examen au fost supuse consultărilor publice, fiind publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și solicitate avize de la organele locale de specialitate în domeniul învățământului, de la instituțiile de învățământ general și de la alți reprezentanți ai mediului academic, conform MEC.

Programele aprobate pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: https://ance.gov.md/.

Foto simbol

img22009093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!