ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a dispus retragerea din comerţ a unui lot neconform de ouă

17:17 | 30.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină pentru consum uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S. Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare, transmite MOLDPRES.

Lotul rechemat este de origine din raionul Ungheni, a fost plasat pe piaţă în perioada 22-29 noiembrie şi are termenul de valabilitate până la data de 28 decembrie curent.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate, conform ANSA.

Potrivit legislației, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!