ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

19:34 | 01.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie curent. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Solicitarea a fost motivată de amenințările existente și, respectiv, de necesitatea asigurării securității aprovizionării cu resurse energetice, gestionării fluxului de refugiați și a contracarări altor riscuri de securitate. „În situația actuală este nevoie și în continuare de pârghii și instrumente care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente”, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilița în plenul Parlamentului.    

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 24 februarie curent, la propunerea Guvernului, Parlamentul a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul țării, ținând cont de pericolul iminent la adresa securității naționale provocat de războiul din Ucraina. 

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!