ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu președintele interimar al Senatului României

17:18 | 02.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu. Printre subiectele abordate în cadrul discuției figurează criza energetică, agenda de reforme și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și cooperarea dintre țara noastră și România, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul Igor Grosu a transmis felicitări și gratitudine României pentru tot suportul acordat țării noastre de-a lungul anilor.

„Chiar joi, de Ziua națională a României, a fost votat în două lecturi un Acord între România și Republica Moldova care prevede construcția a 54 km de apeduct. Acesta va asigura cu apă potabilă de calitate 15500 de locuitori din 13 localități ale raioanelor Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni. Și astfel de proiecte frumoase avem multe, inclusiv în domeniul cultural. De exemplu azi, la Muzeul Național de Artă va fi lansată expoziția „ART Safari” unde vor fi prezentate lucrări semnate de clasicii artei românești”, a remarcat președintele Parlamentului.

Oficialii au mai discutat despre atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii critice din Ucraina și consecințele lor, inclusiv asupra țării noastre. „Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de România în soluționarea consecințelor crizei energetice, datorită căruia fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case”, a menționat speakerul Igor Grosu.

Foto: Parlament

img22009255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!