ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut în capitală

12:27 | 05.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut săptămâna trecută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în mai multe spitale pentru copii secțiile medicale au fost suplinite cu paturi. „Copiii suferă de infecții respiratorii acute, pneumonii, bronșite, insuficiențe respiratorii. Pentru a face față solicitărilor, au fost suplinite locurile în spitale și echipele medicale. Totodată, în scurt timp, ar putea fi reprofilate unele secții din cadrul instituțiilor medicale. Îndemnăm părinții ca la apariția primelor simptome a infecțiilor respiratorii să se adreseze la medic pentru a beneficia de tratament chiar în debutul bolii”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, în spitalele din capitală, sunt internați 147 de pacienți cu COVID-19. Autoritățile au îndemnat cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului și gripei.

Conform Direcției generale asistență medicală și socială, peste 73% din vaccinurile antigripale distribuite în instituțiile medicale din capitală au fost administrate. Cetățenii sunt îndemnați să se imunizeze, până la data de 15 decembrie pentru a spori gradul de siguranță socială.  

Foto: reginamaria.ro

img22009306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!