ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului

10:41 | 08.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Turismul moldovenesc a ajuns la o nouă etapă de dezvoltare, după ce Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), agenție specializată pentru un turism responsabil şi sustenabil și care îndrumă sectorul global către o creştere favorabilă incluziunii. ANTRIM devine prima și unica asociația sectorială din Moldova, membră a UNWTO, a anunţat ieri Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, transmite MOLDPRES.

„În ultimul an, USAID prin intermediul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a Turismului a susținut consolidarea capacităților ANTRIM ca instituție lider a sectorului, pentru dezvoltarea și promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova peste hotare. În această perioadă, ANTRIM și-a mărit rândurile și a ajuns la un număr de 100 de membri, iar Centre de Informare Turistică au fost deschise în UTA Găgăuzia, Orheiul Vechi, Țâpova, Nisporeni, Călărași și Strășeni”, indică sursa citată.

Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului, un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID, a avut ca obiective afirmarea și menținerea Republicii Moldova pe harta globală ca o destinație turistică autentică, dezvoltarea infrastructurii și a produsului turistic. Iar în ultimul an prioritate a devenit consolidarea rezilienței sectorului turistic. 

Foto simbol

img22009427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!